NIEUWS

Wandelgebied Hoksent-Molhem geopend - Peer

In Kleine Brogel is gisteren het nieuwe wandelgebied Hoksent-Molhem aan het publiek voorgesteld. Dat gebeurde met een academisch gedeelte aan het startbord bij de kerk, waarna een korte verkenning in het groen volgde (foto). Een en ander werd afgerond met een druk bijgewoonde receptie voor genodigden en inwoners van Kleine Brogel.
Het nieuwe wandelgebied bestaat uit 6 lussen - met verschillende afstanden van 3 tot 12 km - die de basis vormen voor de verkenning van de omgeving van Dommel en Bollisserbeek. Het rijke en gevarieerde landschap van bossen, houtkanten en een uniek aanbod aan fauna en flora staan garant voor enkele boeiende en gezonde uurtjes voor groot en klein. Dankzij de expertise en de financiële inbreng van de verschillende partners kon de bezoeker rekenen op een degelijke infrastructuur aan bewegwijzering, parkings, rustbanken, infoborden en goed onderhouden wandelwegen. De recente herwaardering van de historische sites van de grafheuvels en de kapel van Hoksent vormen evenveel unieke blikvangers.
Er worden startplaatsen voorzien in het stadscentrum van Peer (stadspark De Perre) en bij de kerken van Eksel en Kleine Brogel. De brochure ‘Hoksent-Molhem, op stap door de vallei van de Dommel’ - met wandelkaart, informatie en blikvangers - is beschikbaar bij het Toeristisch Onthaal (Markt Peer).

 
Webdesign & Hosting by Data-Art